Telescopische glasbewassing.

Bij telescopische glasbewassing wordt er gewerkt met een tuckerpole systeem. Het tuckerpole systeem maakt gebruik van gedemineraliseerd water en mechanisch reinigende borstels op uitschuifbare stelen. Kraanwater bevat o.a. mineralen, metalen, zuren etc. Wassen met gezuiverd (gedemineraliseerd) water heeft als voordeel dat het beter schoonmaakt dan normaal water en dat er geen vlekken achterblijven op het glas of de beplating. Voor het gedemineraliseerde water maken wij gebruik van onze eigen osmose-filterinstallatie.

Als de ramen voor het eerst worden gewassen met de tuckerpole is het resultaat vaak niet optimaal. Glas is een poreus materiaal, zeepresten en andere vervuiling zitten vaak nog in het glas. Na het wassen met gedemineraliseerd water kunnen er kleine puntjes en witte stipjes voorkomen. Vaak is het resultaat al na de tweede keer wassen zeer goed.

Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen ladders gebruikt hoeven te worden, het werk is daardoor een stuk veiliger geworden. De maximale hoogt is tot ca. 15 meter.