Het is zeer verstandig om zonnepanelen regelmatig te reinigen. Wij reinigen de panelen door gebruik te maken van een zachte borstel in combinatie met osmosewater.

Vogeluitwerpselen, fijnstof en andere luchtverontreinigingen hechten zich aan de panelen. Door de helling van de zonnepanelen worden deze wel schoongespoeld door regen, echter, dit voorkomt niet dat er duidelijk vervuiling optreedt.

Vanaf dat zonnepanelen geplaatst zijn, begint zich een dunne vuil laag op te bouwen. Deze wordt niet door regen meegenomen en beperkt de hoeveelheid zon instraling. Het geen op termijn resulteert in rendementsverlies.

Vliegroutes van trekvogels, verbrandingsovens, spoorlijnen, drukke snelwegen, zware industrie en dergelijke resulteren in een beduidend snellere ontwikkelen van een vuil laag.

Uit onderzoek op het effect van reinigen van zonnepanelen blijkt dat het reinigen een rendementsverbetering geeft van 8% tot 12%. In meer vervuilende omstandigheden kan het rendementsverlies zelfs oplopen tot twee keer zoveel.

Voor het reinigen van zonnepanelen moet u geen gebruik maken van een hogedrukreiniger of allesreiniger, aangezien deze type schoonmaakmiddelen of -apparaten de zonnepanelen kunnen beschadigen. Het beste is osmosewater te gebruiken, vanwege het opmerkelijke oplossende vermogen. Wanneer dit water over een oppervlak vloeit, lost het gemakkelijk allerlei substanties op en laat het een streep loos oppervlak na. Dit alles zonder schoonmaakmiddelen.

Wij kunnen uw zonnepanelen hierdoor snel en goed reinigen tegen een betaalbare prijs.

Tot 15 panelen rekenen wij € 59,00 inclusief 21% btw. Daar komen geen kosten meer bij.

Extra panelen schoonmaken al voor € 2,50 per paneel.

Korting? Dat kan.…. als wij ook direct bij uw buren mogen schoonmaken. Dit scheelt ons voorrijkosten en materiaal in- en uit pakken.
Deze tijdswinst geven we graag terug aan u!